Actueel

Terugblik Orgelwandeltocht Den Haag 20 april 2024

Op 20 april j.l. maakten zo’n tweehonderd orgelliefhebbers een muzikale wandeling, die begon bij de Elandstraatkerk en eindigde bij de Nieuwe Kerk. Onderweg klonken in totaal zes orgels. Onderweg werden de Parkstraatkerk, Kloosterkerk, Oud-katholieke Kerk en Grote Kerk aangedaan. Op iedere locatie was een orgelbespeling te beluisteren waar de specifieke klankkleur van het orgel naar voren kwam. De middag werd afgesloten in de Nieuwe Kerk aan het Spui, waar Geerten van de Wetering het pas gerestaureerde Duyschot-Witte orgel uit 1702 bespeelde.

Tijdens het slotconcert overhandigde Wethouder Saskia Bruines (D66, cultuur) de Stadspenning van Den Haag aan het HOK Bestuur. Zij prees de organisten en vrijwilligers die zich binnen het ‘HOK’ nu al een halve eeuw inzetten voor de bevordering van de Haagse orgelcultuur. De stad kent een groot aantal historisch waardevolle orgels.

Haagse organisten met de Stadspenning; Vlnr: Geerten van de Wetering, Ben van Oosten, Susanna Veerman en Bert den Hertog. Voorzitter Frans Potuyt met Stadspenning. | Foto: HOK

 

Gepubliceerd: zaterdag 27 april 2024


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.