Actueel

ORGELFESTIVAL 2024 LUTHERSE KERK DEN HAAG

 

De Stichting Cultuur en Muziek in de Lutherse Kerk heet u hartelijk welkom bij het Orgelfestival 2024!

Uiteraard staat het schitterende Bätz-orgel uit 1762 centraal en we hebben opnieuw een aantal gerenommeerde musici bereid gevonden om hier te komen concerteren.

Op 1 juni 15.30 uur laat Bert van den Brink ons genieten van een bijzonder programma, dat bestaat uit jazz- en popmuziek, alsmede eigen werk.

Een week later, 8 juni zal Sander van den Houten een programma ten gehore brengen dat geheel bestaat uit werken van Johann Sebastian Bach. De aanvangstijd is deze keer 21.38 uur en dit is een verwijzing naar de naam Bach: de B is de 2e letter van het alfabet, de A de 1e, etc.

Op 15 juni 15.30 uur zal Olivier Penin (de organist van de St. Clotilde in Parijs) een aantal bekende orgelwerken laten horen, waaronder twee stukken van de hand van zijn illustere voorganger Cesar Franck.

De wereldberoemde musicus Ton Koopman zal op 22 juni 15.30 uur ons muziek van Sweelinck en Froberger laten horen, maar ook van de twee grootmeesters van de Duitse Barok: Buxtehude en Bach.

Het festival wordt op 29 juni 15.30 uur besloten door Jeroen de Haan en Sander van den Houten. Jeroen viert met dit concert zijn 25-jarig jubileum als Luthers organist.

Van harte welkom!

 

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2024


Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.