Actueel

Kinderproject ook in 2014 succes

Het HOK Educatieve kinderproject voor de basisschool was ook in 2014 een groot succes.

Vier scholen met totaal zes groepen uit groep 6 en 7 hebben in de klas weer de lesmethode 'Muziek uit een gebouw -het orgel-' gevolgd en een gastles van iemand van het HOK gekregen. En waren dus goed voorbereid op de excursie naar de Kloosterkerk die na de lessen volgde.

Daar in de Kloosterkerk mochten ze heel dicht bij de speeltafel van het orgel kijken en luisteren naar 'meneer Jos' (van der Kooy) die hen precies uit de doeken deed wat je met zo'n groot orgel allemaal wel niet kunt. En hoe dat klinkt, uiteraard. Natuurlijk mochten ze het zelf ook allemaal even proberen. Gaaf!

In de crypte van de kerk stond een orgeltje waarbij je precies kon zien hoe alles werkte. En dat mochten ze ook even proberen. Ook waren er een heleboel verschillende orgelpijpen en werd er verteld hoe die gemakt werden (een heel precies werkje, dat nog helemaal met de hand gebeurt)
Meester Hero de Boer en Juf Jannie Barnhard wisten er alles van en ook dit vond iedereen Kikken!

Na weer allemaal bij elkaar te zijn gekomen mocht iedere groep even uitproberen hoe een echo (de akoestiek) in de kerk klonk. (dat gaat zo: Zo hard mogelijk schreeuwen. Te gelijk stoppen en dan luisteren hoe lang het geluid nog terug komt) Of ze allemaal het advies van 'meneer Jos' hebben opgevolgd om het op school ook eens te proberen, is niet bekend.

Gepubliceerd: donderdag 24 april 2014