Waalse Kerk, Noordeinde orgelconcert (GECANCELD)

orgelconcert (GECANCELD)

Datum zaterdag 3 oktober 2020
Aanvangstijd 16:00
Locatie Waalse Kerk, Noordeinde
Uitvoerenden

Carel Cames van Batenburg, orgel

Programma

zevende concert Vierne-festival 2020

Werken van Vierne en tijdgenoten

(vooruitlopend op de aansluiting als participant van het Haags Orgel Kontakt is dit concert 'geadopteerd' in het Vierne-festival 2020 van het HOK)

Meer informatie over de uitvoerenden

Carel Cames van Batenburg werd in 1958 geboren. Na zijn gymnasium β opleiding aan het Aloysius college in Den Haag studeerde hij elektrotechniek aan de Technische Universiteit Delft. Zijn eerste orgellessen ontving hij van Henk Weber, organist in zijn parochiekerk Sint Paschalis Baylon te Den Haag. Daarna studeerde hij bij Wim van Beek, Marieke Stoel en pater Theo Flury OSB, Stiftsorganist in het Benidictijner klooster  in Einsiedeln (Zwitserland) en tevens hoofdleraar orgel aan het Pontificaal Instituut voor Kerkmuziek te Rome. Carel volgde diverse master classes onder andere bij Leo van Doeselaar. Bij nationale orgelconcoursen behaalde hij drie maal een finaleplaats, waarvan twee maal de eerste prijs, met gerenommeerde juryleden als Bernard Bartelink, Jacques van Oortmerssen en Theo Jellema. Tot de sluiting in 2009 was hij organist van de Heilige Pauluskerk in Den Haag waar hij een CD opnam met Franse orgelwerken uit de 20-ste eeuw. Bij zijn 25-jarig jubileum als organist ontving hij de zilveren medaille van de Sint Gregoriusvereniging. Van zijn hand verscheen een artikel over het gebruik van de orgel- en koorwerken van Jean Langlais in de liturgie.

Carel is co-titulair organist van de Église Wallonne in Den Haag. Op het Youtube kanaal “Franse orgels in Nederland” (https://www.franseorgels.vhhil.nl/videos.htm) bespeelt Carel het zeer fraaie Cavaillé-Coll orgel in deze kerk. In de St. Jacobuskerk in Den Haag is Carel vaste begeleider van het koor Cantemus Domino. Met dit koor en vanuit deze kerk werkte hij regelmatig mee aan rechtstreekse TV uitzendingen van de Eucharistieviering. In 2018 is Carel toegetreden tot de musici rond het Academieorgel van de Leidse Universiteit.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.