Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Sebastiaan van Delft

Lunchconcert Sebastiaan van Delft

Datum woensdag 17 juni 2009
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Sebastiaan van Delft (orgel), Pieter de Mast (saxofoon)

Programma

HOOFDORGEL
Charles Koechlin (1867-1950)
uit "Quatorze pieces pour flute & orgue"

(kleine selectie)
Huub de Vriend (1954)

Traliewerk
Pieter de Mast (1964)

Endless
G. Rhau (1488-1548)
Bicinium

KISTORGEL

Pieter de Mast

Zeven raven
Huub de Vriend
Rietzangers

Meer informatie over de uitvoerenden

Sebastiaan van Delft nam orgel- en pianolessen bij Evaristos Glassner, Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar. Op twaalfjarige leeftijd won hij de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum. Hij geeft orgelconcerten met o.a. klarinettist David Kweksilber, contrabassist Ernst Glerum, altiste Laurens Moreno en basgitarist Sanne van Delft. Vanaf 1999 is hij vaste pianist van het Nederlands/Argentijns tangogezelschap Sexteto Canyengue onder leiding van Carel Kraayenhof. Sexteto Canyengue treedt op in heel Europa, de Verenigde Staten en Argentinië.

Pieter de Mast begon te studeren aan de muziekschool in België (Brussel/Tervuren bij Paul van Wollegem). Na wat omzwervingen kwam hij op het Conservatorium in Rotterdam en studeerde bij o.a. Dick Gout, Ferdinand Povel, Dick de Graaf waar hij in 1994 het U.M.-diploma haalde. In het kader van een uitwisselingsproject heeft hij een half jaar aan het "Berklee college of music" in Boston gestudeerd. Daarna nog enkele privélessen bij John Ruocco. Hij maakte twee, enthousiast ontvangen cd's (Tracing en Vista) met het "Pieter de Mast 5". Met deze formatie speelde hij op Jazzpodia in Nederland (o.a. North Sea jazzfestival), Belgie en Duitsland. Daarnaast verleende hij zijn medewerking als multiblazer aan tal van theaterprodukties, musicals en cd opnames." Hij speelt voorts in de formaties "Synergy group" en "Perron 19". Sinds enkele jaren werkt hij samen met gitarist Olaf Tarenskeen. Behalve als uitvoerend musicus en docent is Pieter ook als componist aktief. Zijn composities geven blijk van een brede muzikale interesse.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.