Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Zwijgende Film & Orgel

Zwijgende Film & Orgel

Datum donderdag 18 augustus 2022
Aanvangstijd 20:30
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering

live improvisaties bij de film "MODERN TIMES", met Charlie Chaplin

 

Programma

Beleef een unieke zomerse filmavond met Charlie Chaplin’s iconische film Modern Times (1936), voorzien van live improvisaties door organist Geerten van de Wetering.

Modern Times bevat een flinke dosis maatschappijkritiek, met name op de voortschrijdende industrialisatie. Maar zoals altijd verpakt Chaplin deze kritiek op zijn kenmerkende, humorvolle manier. In Modern Times maakt hij voor het laatst gebruik van zijn zwerverspersonage The Tramp. De film bekritiseert ook de opkomst van de geluidsfilm. Hoewel de film gebruik maakt van geluidseffecten en Chaplin’s stem (voor het eerst!) te horen is, wordt verder de dramaturgie van de stomme film gebruikt, zoals expressieve mimiek en geschreven tussenteksten. In dit filmconcert zal een spannende mix ontstaan van nieuw geïmproviseerde muziek bij de film en iets van de originele geluidseffecten. Het improviseren is bij organist Geerten van de Wetering in goede handen: hij was finalist bij diverse improvisatieconcoursen en won in 2018 het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. Maak het mee op donderdagavond 18 augustus!

 

Dit concert vindt plaats in samenwerking met HET FILMHUIS DEN HAAG 

Dit filmconcert maakt deel uit van de serie The Sound of Chaplin van het Filmhuis Den Haag. Gedurende deze zomer (juli/augustus) zijn in het Filmhuis Den Haag 10 films van Charlie Chaplin te bekijken, inclusief de tentoonstelling The Sound of Chaplin. Bezoek de website van het Filmhuis voor een overzicht van de hele serie.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.