Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) Lunchconcert Mattias Havinga

Lunchconcert Mattias Havinga

Datum zaterdag 16 juli 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Mattias Havinga (Amsterdam)

Programma

'400 jaar Lutherse Kerkmuziek"

Programma

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
- Prelude en Passacaglia in c mineur,

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
- Rondo in F,

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Twee koraalbewerkingen:
- (Wir glauben all'an einen Gott, Vater BWV 740
- Trio super: Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 664),

- Concerto in G naar Johann Ernst von Sachsen-Weimar

Meer informatie over de uitvoerenden

Matthias Havinga studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Tevens voltooide hij de studie piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet, en de studie kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009. Hij concerteerde in binnen- en buitenland en maakte talloze radio-opnamen voor KRO, IKON en NCRV. Zijn debuut-CD ‘J.S.Bach-Italian Concertos', die in 2011 bij Brilliant Classics uitkwam, werd door pers en publiek lovend ontvangen. In de loop van 2012 zal zijn tweede CD verschijnen, waarop acht Passacaglia's uit verschillende stijlperioden te horen zijn.

Matthias is veelgevraagd als solist en begeleider bij koren en orkesten. Hij speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en soleerde onder meer in het Amsterdams Concertgebouw en de Philharmonie te Haarlem. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat vernieuwende concertprogramma's door het hele land brengt.

Matthias is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam. Als dirigent-organist is hij verbonden aan de Lutherse Augustanakerk te Amsterdam.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.