Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Duo Senda.

Lunchconcert Duo Senda.

Datum woensdag 21 september 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Duo Senda.

Programma

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968)
Sonatina (1965)
- Allegretto Grazioso
- Tempo di Siciliana

Gabriel Fauré (1845-1924)
- Pavane
- Sicilienne

Astor Piazolla (1921-1992)
Histoire du Tango (1986)
- Bordel 1900
- Café 1930
- Nightclub 1960

Meer informatie over de uitvoerenden

Martine Bauhuis (fluit); Niels Ottink (gitaar)

Martine Bauhuis en Niels Ottink leerden elkaar kennen op het Assink Lyceum te Haaksbergen. Hier deden ze samen hun eerste muzikale ervaringen op. Vanaf 2004 vormen zij het vaste duo Senda.

De naam Senda is Spaans voor "pad" en staat voor 2 verschillende karakters en muzikale ideeën die elkaar aanvullen en samen een weg (pad) vinden in de muziek. Het doel is de luisteraar mee te nemen op een muzikale reis.

Senda geeft regelmatig concerten, voornamelijk in de regio Overijssel

Martine Bauhuis, geboren op 30 juni 1982 te Enschede, begon op haar achtste met fluitlessen bij Noes Lenselink op de muziekschool te Haaksbergen. Sinds september 2000 studeert zij fluit bij Hans Nijman aan het conservatorium te Enschede, waar zij in juni 2006 met lof haar eerste fase afsloot. Tevens werd ze toegelaten tot de tweede fase, die zij in juni 2009 voltooide. Martine studeerde tijdens de tweede fase bij Michael Faust en Hans Nijman. Daarnaast volgde ze lessen bij Emily Beynon, Paul Edmund Davies en Wil Offermans.

In 2007 speelde zij op het Nederlands Fluit Festival in het concert 'jong en veelbelovend'. Tevens was Martine een van de prijswinnaars op de fluitcursus 'The flute kitchen' in 2007. Zij won hier een Powell Signature piccolo.

Sinds 2004 vormt zij met Niels Ottink het fluit-gitaarduo "Senda", waarmee ze geregeld in Nederland en Duitsland optreedt. Tevens heeft ze in mei 2010 het trio Elleniah gevormd met Liga Vilmane en Aleksandra Kaspera. Dit trio richt zich op muziek uit het baroktijdperk en uit het hedendaagse repertoire.

In juni 2009 verleende ze haar medewerking aan de RAP Candide, een project van de Nationale Reisopera, waar jonge musici de kans krijgen ervaring op te doen in het professionele werkveld. Deze voorstelling zal in november en december 2010 in verschillende theaters in Nederland te zien zijn.

Naast kamermuziek heeft Martine ook orkestervaring. Zo speelde ze met het Orkest van het Oosten, het kamerorkest Aurora en het projectorkest Nationaal Symphony Orkest Holland. Daarnaast speelt ze op projectbasis met het Van Wassenaer Consort, een begeleidingsorkest van verschillende koren.

Naast fluit heeft ze ook Docent Muziek gestudeerd. Hiervoor is ze in april 2006 afgestudeerd. Ze geeft fluitles op muziekschool "De Sleutel" in Losser.

Niels Ottink (1981) begon op 7 jarige leeftijd met gitaarlessen bij Joop Koek. In 2001 werd hij toegelaten tot het conservatorium van Enschede waar hij bij Ulrich Steier studeerde. In 2005 behaalde hij zijn bachelordiploma. Tevens werd hij toegelaten tot de Messiaen Academie, die hij in 2007 met succes afsloot. Tijdens de Messiaen Academie studeerde Niels bij Ulrich Steier. Daarnaast volgde hij als bijvak compositielessen bij Jan-Bas Bollen. In de loop van zijn studie heeft Niels 3 maanden als uitwiselingsstudent bij Yves Storms in Gent gestudeerd. Daarnaast volgde Niels lessen bij Frank Bungarten. Hij kreeg tijdens zijn studie Masterclasses van o.a. Marcyn Dylla, Pavel Steidl en Roberto Aussel.

Naast Senda speelt Niels ook in de metalband Caedere, waarmee hij al vele optredens in binnen- en buitenland gespeeld heeft. En waarvan ook al 2 albums verschenen zijn. Vanaf 2008 geeft hij jaarlijks in de week voor Pasen samen met Ulrich Steier concerten en les tijdens het Gitarrenseminar Nauders in Oostenrijk. Tevens is Niels voorzitter van het Twents Gitaar Festival. Een international Gitaarfestival dat sinds 2006 elk jaar met hemelvaart in Enschede plaats vindt.

Niels geeft sinds 2007 gitaarlessen en bandcoaching aan de Musikschule Niedergrafschaft te Uelsen.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.