Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Isabel Delamarre (sopraan) en Jan Hage (orgel)

Lunchconcert Isabel Delamarre (sopraan) en Jan Hage (orgel)

Datum woensdag 7 december 2011
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Isabel Delamarre (sopraan) en Jan Hage (orgel)

Programma

G.F: Händel (1685-1726)
He shall feed his flock

G.F: Händel
Lascia ch'io pianga
(Almirena uit Rinaldo)

G. Caccini (1551-1618)
Ave Maria

W.A. Mozart (1756-1791)
Ach ich fühl's (Pamina)

C. Saint-Saens (1835-1921)
Ave Maria

C. Saint-Saens
Le rossignol et la rose

W.A. Mozart
Alleluia (Exsultate, jubilate)

Meer informatie over de uitvoerenden

Isabel Delemarre begon haar studie aan de Musikhochschule te Heidelberg/Mannheim en vervolgde het aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Maria Acda en Lenie van der Heuvel, waar zij in haar eindexamenjaar het Operabasisklas programma van de Conservatoria Den Haag/Amsterdam volgde. Masterclasses volgde zij onder andere bij Prof. Katharina Dau, Christiane Oelze, Peter Kooij, Christine Schäfer, Margreet Honig, Jill Feldman, Michael Chance, James Bowman en Hilde Zadek.

Isabel Delemarre treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, zowel in oratoria als ook met kamermuziek en muziektheaterproducties.

Als freelance zangeres is Isabel verbonden aan verschillende professionele koren waaronder het Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman en het Groot Omroepkoor Hilversum.

Jan Hage (geb. 1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers), Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap.

Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix "à l'unanimité du Jury".

In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Hij won eerste prijzen tijdens het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten te Leiden, het Nationaal Orgelimprovisatie Concours te Bolsward, het Concours Suisse de l'orgue te Schaffhausen en het Prémier Concours de Musique classique te Poitiers. Op zaterdag 29 oktober 2011 heeft hij de Schnitgers Droom Prijs in der AA-kerk in Groningen in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het eerst uitgereikt. Hiervoor komen organisten in aanmerking die zich verdienstelijk maken voor het stimuleren van de Nederlandse orgelcultuur. Jan kreeg deze prijs vanwege zijn inzet voor de stimulering van hedendaagse orgelmuziek.

Hij geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- televisie- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Tevens is hij actief als continuo-speler en begeleider van solisten en koren. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tevens werkte hij mee aan het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble 2002 en de najaarsmodeshow 2001 van Victor en Rolf in Parijs.

Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles zoals een Hooglied-cyclus voor zang en instrumenten, 'Elis' voor zang, blokfluit en klavecimbel, 'Mis' voor sopraan en orgel, 'Walsjes' , 'Psalmen' en 'Suske en Wiske-suite' voor orgel.

Jan Hage werd in 1995 benoemd als organist van de Kloosterkerk in Den Haag.

Met ingang van 1 juni 2011 is hij aangesteld tot organist van het Bätz orgel in de Domkerk te Utrecht. Hij geeft daar mede invulling aan de serie concerten op de zaterdagmiddag.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.