Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Serina Kansen (mezzo-sopraan) & Regina Albanez (luit/gitaar)

Lunchconcert Serina Kansen (mezzo-sopraan) & Regina Albanez (luit/gitaar)

Datum woensdag 15 mei 2013
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Serina Kansen (mezzo-sopraan) & Regina Albanez (luit/gitaar)

Programma

Giulio Caccini (1545-1618)
"Non ha il ciel cotanti lumi"

Tarquinio Merula (1594-1665)
"Quando gl'uccelli porteranno i zoccoli"

Johann Hieronymus Kapsberger (1575-1651)
Canario, solo theorbe

Claudio Monteverdi (1567-1643)
- "Maledetto sia l'aspetto"
- "Addio Roma" (aria Ottavia uit L'Incoronazione di Poppea)

Tarquinio Merula
- "Hor ch'è tempo di dormire" (canzonetta spirituale sopra la nanna)
- "Folle è ben chi si crede"

Meer informatie over de uitvoerenden

Serina Kansen (mezzo-sopraan), Regina Albanez (luit/gitaar)

Na het cum laude behalen van haar beide zangdiploma's aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, vervolgde Serena Jansen haar zangstudie bij Heent Prins.
Serena zingt als soliste in oratoria en concerten. Zij werkte met de dirigenten William Christie, Christophe Coin, Kenneth Montgomery en Jan Willem de Vriend in producties van ondermeer "L'incoronazione di Poppea", "Le Nozze di Figaro", "Dido and Aeneas" en "Die Fledermaus".
Via stichting YO-opera trad Serena op in de festivals "Tweetakt" te Antwerpen, "Oorproeven" te Den Bosch, "YO" te Utrecht en "Oerol" op Terschelling. Zij zong in de eigentijdse (familie)opera's "Slik, een ingewandenopera" van Bob Zimmerman, "La Famiglia" van Ferdinand Boland, "De Gelukkige Familie", "A is een aapje" en, juni 2010, de rol van ‘Prinses' in "Het zingende botje" en, vanaf april 2011, 'zangers' in "De rode klompjes" van Marco Kalkman.
Met haar trio voor italiaanse volksliederen "Serenatella" geeft ze regelmatig concerten en produceerde zij de cd "Fior di Verbena". Serena is op YouTube te zien en horen samen met pianiste Eke Simons. Zoek op ‘Serena Jansen' en op ‘DuoSerenatella'.

Regina Albanez
De Braziliaanse Regina Albanez studeerde klassiek gitaar, compositie en cello aan de Universiteit van Campinas (Sao Paulo). Daarna ging zij verder met renaissance- en barokluit, theorbe en barokgitaar bij Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1993 haar studie afsloot. Zij nam deel aan masterclasses van Andrew Lawrence-King, Hopkinson Smith en Duo Assad.
Regina is een van de meest actieve luitspelers in Nederland; ze speelde met Paul MacCreesh, Concerto Palatino, het Utrecht Barok Consort en Currende. Ze maakte radio-opnamen voor onder andere Radio France, AVRO, Radio 4 en de Duitse en IJslandse Radio. Met verschillende kamermuziekensembles maakte zij vele cd's. Ze speelde in het Jong netwerk voor Oude Muziek en in vele andere series in Nederland.
Met vijf verschillende ensembles heeft ze tussen 1993 en 1998 een totaal van negen prijzen behaald tijdens het Van Wassenaer Concours voor Oude Muziek.

Naast haar concerten in Nederland trad Regina op in festivals voor oude muziek en in concertseries over de hele wereld, waaronder Innsbruck, Londen, Rio de Janeiro, Tokio, Berlijn, Dublin, Washington D.C., Seoel, Reykjavik, Nordmalin (Zweden), Paris, Brugge en Bazel. Hiernaast geeft ze regelmatig cursussen in Brazilië en Spanje. Regina is lid van de ensembles La Primavera, Le Parnasse, Compagnia Vocale, La suave melodia, La Pellicana, Musica Temprana, Musica Glorifica en Claricanto. Hiernaast speelt ze in instrumentale duo's en begeleidt ze zangers. Ze componeert ook. Werk van haar is uitgegeven bij G.V.S. San Francisco.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.