Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Serena Jansen (zang) en Patrick Hopper (piano)

Lunchconcert Serena Jansen (zang) en Patrick Hopper (piano)

Datum woensdag 19 februari 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Serena Jansen (zang) en Patrick Hopper (piano)

Programma

J. Massenet (1842-1912)
"Nuit d'Espagne"

R. Hahn (1874-1947)
"Le rossignol des lilas"

G. Bizet (1838-1875)
"Pastorale"

J. Massenet
"Que l'heure est donc brève !

R. Hahn
Phœbe (uit Juvenilia - petites pièces pour piano)
"Chanson au bord de la fontaine"

J. Massenet
"Le sais-tu ?"
Allegretto con grazia (uit Improvisations)

R. Hahn
"D'une prison"

J. Massenet
"La Cigale"
"Pitchounette"

Meer informatie over de uitvoerenden

serena-jansen.jpgSerena Jansen vervolgde haar zangstudie bij Heent Prins, na het cum laude behalen van haar beide zangdiploma's aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Serena zingt als soliste in oratoria en concerten. Zij werkte met de dirigenten William Christie, Christophe Coin, Kenneth Montgomery en Jan Willem de Vriend in producties van ondermeer "L'incoronazione di Poppea", "Le Nozze di Figaro", "Dido and Aeneas" en "Die Fledermaus". Via stichting YO-opera trad Serena op in de festivals "Tweetakt" te Antwerpen, "Oorproeven" te Den Bosch, "YO" te Utrecht en "Oerol" op Terschelling. Zij zong in de eigentijdse (familie)opera's "Slik, een ingewandenopera" van Bob Zimmerman, "La Famiglia" van Ferdinand Boland, "De Gelukkige Familie", "A is een aapje" de rol van ‘Prinses' in "Het zingende botje" , 'Zangeres' in "De rode klompjes" en, juni en september 2014 de rol van "Vrouw" in een op sonnetten van Shakespeare gebaseerde opera van Marco Kalkman.

Met haar duo voor italiaanse volksliederen "Serenatella" geeft ze regelmatig concerten en produceerde zij de cd "Fior di Verbena". Samen met theorbe speler Regina Albanez was Serena vorig jaar te horen in de Kloosterkerk als het duo Merel Merula met liederen van Caccini Monteverdi en Merula. Naast het zingen dirigeert Serena ook haar Italiaanse koor La Siepe Sonora en het projectkoor Dames van Jansen en Heren van Serena (concert 15 maart 2014).

Zie ook de website van Serena Jansen.

Patrick Hopper, in Nederland geboren en getogen, werd opgeleid aan de British School in the Netherlands. Hij begon zijn pianostudie toen hij 9 jaar oud was en won in 1983 het Edith Stein Concours (nu Prinses Christina Concours).

Bij de Letse pianist Naum Grubert en studeerde af in 1992 met onderscheiding. Sindsdien heeft hij concerten gegeven in Engeland, Spanje, Zwitserland, voormalig Joegoslavië en de VS. In Nederland geeft hij regelmatig solo recitals en een breed scala aan kamermuziek concerten.
Hij trad onder andere op met de complete serie etudes van Chopin (1998) en het gehele piano-oeuvre van Schubert (2000). Hij is een veelgevraagd begeleider en geeft regelmatig solorecitals en concerten in kamermuziekverband. Ook geeft regelmatig zomercursussen voor jonge pianisten in Spanje.

Op 13 jarige leeftijd begon Patrick aan zijn orgelstudie en zette deze vanaf 1987 voort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Omstreeks deze tijd speelde hij na de Hoogmis elke maand op het 3-manuaals Franssen orgel in de Elandstraatkerk te Den Haag.
Sindsdien is hij aan vele kerken verbonden geweest en is thans organist/dirigent in de H. Antonius Abt kerk in Scheveningen. Bij de Anglicaanse kerk St. John & St. Philip heeft hij een kinderkoor opgericht dat hij gedurende 4 jaar leidde.

Patrick Hopper concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en heeft tournees gemaakt in England, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Rusland en de V.S. Ook is hij een vaak gevraagd begeleider.
Zijn repertoire omvat werken uit de vroegste orgeltabulaturen tot hedendaagse werken, met nadruk op de Nederlandse orgelmuziek, die hij graag in het buitenland laat horen.

Een activiteit, min of meer bij toeval ontstaan, is het bespelen van theaterorgels. Deze orgels die in het tijdperk van de 'stomme film' in (film)theaters werden gebruikt om de geluidloze film te begeleiden -en ondersteunen- vergen een bijzondere wijze van bespelen die geheel anders is dan die op een (kerk)orgel. Patrick treed regelmatig op als bespeler van een theaterorgel, waarbij hij veel onderzoek doet naar de muziek die op zo'n orgel bespeeld werd.
Patrick Hopper is ook actief als componist en won met een miszetting de eerste prijs op het Millenium Music Competition bij St. Patrick's Cathedral, Armagh, Noord Ierland in 2000 (uitgezonden op Radio Telefis Eirann).

Patrick Hopper is "Fellow of the Royal College of Organists".

Zie ook de website van Patrick Hopper.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.