Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert Jos van der Kooy (piano en orgel) en Marian Jaspers Fayer (fluit)

Lunchconcert Jos van der Kooy (piano en orgel) en Marian Jaspers Fayer (fluit)

Datum woensdag 12 februari 2014
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy (piano en orgel) en Marian Jaspers Fayer (fluit)

Programma

Olivier Messiaen (1908 - 1992)
Le Merle Noir pour Flûte et Piano (1952)

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie

Paul Hindemith (1895 - 1963)
Sonate für Flöte und Klavier (1936)
I. Heiter bewegt
II. Sehr langsam
III. Sehr lebhaft, Marsch

Meer informatie over de uitvoerenden

marian-jaspers-fayer.jpgMarian Jaspers Fayer werd geboren in Amsterdam en emigreerde op jeugdige leeftijd met haar ouders naar Amerika. Ze begon haar muziekstudie aan de University of California Dominguez Hills. Ze keerde in 1977 terug naar Nederland om verder studeren aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Pieter Odé.
In 1983 behaalde ze daar haar Uitvoerende Musicus diploma en een jaar later haar aantekening kamermuziek.

Naast haar werk als dwarsfluit docente is ze actief op het gebied der kamermuziek. Ze maakte deel uit van het Von Weber trio (fluit, cello piano), het Keizer Kwartet en het Multigen ensemble.

Tegenwoordig speelt ze in fluitkwartet Quartetto Sereno. Ook treedt ze op in duo bezetting met gitaar, orgel en piano.

jos-van-der-kooy-2.jpgJos van der Kooy (1951) studeerde orgel en improvisatie bij Piet Kee aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 1981 werd onderscheiden met de Prix d'Excellence.Hij vervolgde zijn opleiding bij Hans Haselböck (improvisatie), Ewald Kooiman (Bach en Franse barokmuziek), Daniel Roth (Franck) en Charles de Wolff (Liszt, Reger en twintigste eeuws repertoire).

Sinds 1981 is Jos van der Kooy cantor en organist van de Westerkerk te Amsterdam. In 1990 werd hij benoemd tot stadsorganist van Haarlem. In die functie is hij vaste bespeler van het Müller orgel in de Grote- of Sint Bavokerk bij de stadsconcerten. Als docent, jurylid en bestuurder is hij betrokken bij het Internationaal Orgel Festival Haarlem. In het buitenland werkte hij mee aan festivals te Altenberg, Kazan, Neurenberg, Saint Albans, Sint Petersburg en Wenen.Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan het Conservatorium te Alkmaar. Hij maakt opnamen voor televisie, radio en CD. Zijn interpretatie van de muziek van Max Reger en César Franck oogst veel bijval. Hij is een pleitbezorger van hedendaagse muziek, in het bijzonder van werk van Nederlandse componisten.

Als concertgever, kerkorganist en docent propageert hij de improvisatiekunst. In de loop der jaren werden hem de volgende prijzen en onderscheidingen toegekend:
Tournemire Prize, International Organ Festival, Saint Albans, 1977.
Eerste Prijs Nationaal Improvisatie Concours, Bolsward, 1978.
Eerste Prijs Internationaal Improvisatie Concours, Haarlem, 1980 en 1981.
Zilveren medaille,1989, en gouden medaille,2000, van Société Académique "Arts, Sciences, Lettres", Parijs, wegens verdiensten voor Franse muziek.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.