Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 18 februari 2015
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Karin Vogelaar (sopraan) en Geerten van de Wetering (orgel)

Programma

Alphons Diepenbrock (1862 - 1921)
Canticum ‘O Jesu ego amo te' (1893)

Hendrik Andriessen (1892 - 1981)
Intermezzo XIX
Uit: Intermezzo's voor orgel (1942)

Hendrik Andriessen
Miroir de peine (1923)
- Agonie au jardin
- Flagellation
- Couronnement d'épines
- Portement de croix
- Crucifixion

Meer informatie over de uitvoerenden

Karin Vogelaar (sopraan) en Geerten van de Wetering (orgel)

Concertagenda - karin-vogelaar-sopraan.jpgSopraan en Neerlandica Karin Vogelaar was in haar studietijd actief als jazz-zangeres. Later richtte zij zich op klassieke zang. Haar zangstudie volgde zij bij Sylvia Schlüter en Aafje Heynis. Ze zingt in het Residentie Kamerkoor en in vocaal kwartet ‘Opus '90. Dit laatste ensemble won in 1998 samen met blokfluitensemble "La Falga" de tweede prijs in het concours van de Open Nederlandse Blokfluitdagen in Utrecht, met vertolkingen van renaissancewerken. Het ensemble heeft een breed repertoire, dat zich uitstrekt tot de hedendaagse muziek.

Karin Vogelaar soleert regelmatig. Als oratoriumzangeres trad zij op met o.a. het Residentie Kamerkoor , het Leidse ensemble La Vostra Veu en de oratoriumvereniging Bennebroek.
Ze werkte samen met dirigenten als Jos Vermunt, Richard Heidema en Rob Koolemans Beijnen. Op haar repertoire staan o.a. de Mis met blazers van Igor Strawinsky, de rol van Amor in "Orpheo ed Euridyce" van von Gluck, een mis van de Haagse componist Moet, de kleine orgelmis van Joseph Haydn en het Gloria van Vivaldi.
Ze geeft tevens liedrecitals en treedt regelmatig op in uitvoeringen met orgel.

Karin Vogelaar zong in masterclasses van Wout Oosterkamp (in het festival van Zeeuws Vlaanderen) en de Amerikaanse sopraan Sheila Barnes bij wie zij haar zangstudie heeft vervolgd. Karin trad op als soliste bij het beroemde mannenkoor "De Maastrichter Staer". Tevens soleerde zij in twee concerten met het kamerkoor "Gloriant" uit Rotterdam.

 

HOK organisten - geerten-van-de-wetering-kloosterkerk.jpg

Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde daar zijn mastergraad. Tevens studeerde hij kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij politicologie. Naast diverse masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak en Zsigmond Szathmary, volgde hij middels een beurs van het Henri Roovers Fonds een postgraduale orgelopleiding aan de Universität für Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie).

Geerten heeft een breed repertoire, met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde o.a. premières van nieuwe composities tijdens het Internationaal Orgelfestival in Haarlem, in het Amsterdamse Orgelpark en in de Westerkerk te Amsterdam.

Als solist en begeleider werkt Geerten veel samen met koren en orkesten. Hij werkte mee aan uitvoeringen van o.a. het Concert voor orgel en orkest van Poulenc, Kammermusik no. 7 voor orgel en orkest van Paul Hindemith en het War Requiem van Benjamin Britten in het Concertgebouw Amsterdam.Ook is hij actief als continuospeler bij verschillende ensembles. Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo, dat veelal onbekend repertoire en transcripties voor orgel ten gehore brengt.

Geerten is sinds 1 januari 2012 organist van de Kloosterkerk in Den Haag. Hij is tevens dirigent van Het Wassenaars Kamerkoor.

zie ook: www.geertenvandewetering.nl

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.