Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) orgelconcert + ensemble Kloosterkerk

orgelconcert + ensemble Kloosterkerk

Datum zaterdag 7 oktober 2017
Aanvangstijd 16:00
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Geerten van de Wetering, orgel m.m.v.
Koperensemble 'Amici della Musica' o.l.v. Frank de Groot
Gonny van der Maten (voordracht)

Programma

Herdenking Hendrik Andriessen (1892-1981)
en Albert de Klerk (1917-1998)

Hendrik Andriessen (1892 - 1981)
Pezzo festoso (1962)
per organo, due trombe e due trombone

Hendrik Andriessen (1892 - 1981)
Aria (1944)

Albert de Klerk 1917 - 1998)
Declamatorium ‘De lof van mijn man' (1956)

Hendrik Andriessen
Fête-Dieu (1918)

Albert de Klerk
Concerto per organo , due trombe, due corni en due tromboni (1967)
- Tempo di Sarabande
- Allegro
- Largo
- Rondo alla Marcia

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Geerten van de Wetering, orgel m.m.v. Koperensemble 'Amici della Musica' o.l.v. Frank de Groot en Gonny van der Maten (voordracht)

Geerten van de Wetering, orgel

HOK organisten - geerten-vd-wetering-l.jpg

Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij daarnaast politicologie. Gedurende zijn studie volgde hij tevens diverse masterclasses. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale orgelopleiding aan de Universität für Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Verdere directielessen volgde hij bij Wiecher Mandemaker.

Geerten is organist van de Kloosterkerk in Den Haag en dirigent van het Wassenaars Kamerkoor. Tevens is hij artistiek adviseur voor Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D).

Geerten heeft een breed repertoire, met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek en speelde diverse premières.
Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland. Daarnaast treedt hij op in kleinere bezettingen, o.a. met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton). Ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Zo voerde hij concerten voor orgel en orkest uit van Francis Poulenc, Paul Hindemith en Anthon van der Horst en trad op met o.a. Cappella Amsterdam, Residentie Bach Ensembles en het Haags Matrozenkoor, waarvan hij de vaste begeleider is. Door het programmeren van bijzonder repertoire en de combinatie met andere kunstdisciplines aan te gaan zet hij zich er voor in het orgel aan een breed publiek te presenteren.

zie ook: www.geertenvandewetering.nl

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.