Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (piano)

Lunchconcert (piano)

Datum woensdag 24 januari 2018
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Gregor Dešman , piano

Programma

Johannes Brahms (1833-1897)
Sonata in f minor, No. 3, op. 5 (1853)
- Allegro maestoso
- Andante espressivo
- Scherzo Allegro energico - Trio
- Intermezzo Andante molto
- Finale Allegro moderato ma rubato

Meer informatie over de uitvoerenden

 

Gregor Dešman is een Sloveense pianist, die voor de muziek naar Nederland is gekomen. Gregor speelt een breed repertoire dat reikt van de 18de tot de 21ste eeuw. Zijn interesse ligt in de complexiteit van muziek en het zoeken naar poëtisme en esthetiek, gebaseerd op eerlijkheid in plaats van eerder uiteengezette regels.

Gregor studeerde in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland bij gerenommeerde docenten. Hij ontving de Prešern-prijs en studeerde Summa cum Laude af van de Academie voor Muziek in Ljubljana.

Als solist trad Gregor onder meer op met het Sloveense Philharmonisch Orkest, het Ljubljana Opera en Ballet Orkest en het Valerius Orkest Den Haag. Hij gaf tal van recitals in Nederland, Slovenië, Italië, Kroatië, Spanje en Roemenië, onder andere met internationaal succesvolle musici zoals Tibor Molnar, Joachim Eijlander en Gilles Apap. Hij is lid van het Piano Trio GUD, die vele concerten geeft door heel Europa.

Hij heeft deelgenomen aan vele competities, zowel als kamermusicus als solist, en is onder andere prijswinnaar van de Alberto Bertolini-pianowedstrijd in Milaan (2014), Cammeristi dell 'Alpe-Adria in Majano, Italië (2014) en de internationale kamermuziekcompetitie in Bled, Slovenië (2010).

Op dit moment is Gregor masterstudent bij docent Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.