Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK) Lunchconcert (orgel+)

Lunchconcert (orgel+)

Datum woensdag 13 juni 2018
Aanvangstijd 12:45
Locatie Gotische zaal RvS, Paleisstraat/Noordeinde (HOK)
Uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel en piano m.m.v. Christian Jongepier, trompet

Programma

Henry Purcell (1659-1695)
Suite voor trompet en orgel Introduction-March-Menuet and Sicilienne-Prelude and Round
Trompet en orgel

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie Orgel

Oskar Böhme (1870-1938)
Andante religioso uit Trompetconcert in As
Trompet en orgel

Jos van der Kooy (1951)
Improvisatie Piano

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
March
Trompet en orgel

 

Dit is het laatste Lunchpauzeconcert voor het vakantiereces. Het eerste lunchpauzeconcert na de vakantie zal zijn op 12 september

Meer informatie over de uitvoerenden

Jos van der Kooy, orgel en piano m.m.v. Christian Jongepier, trompet

Christian Jongepier (2000) woont in Serooskerke en speelt vanaf zijn zesde levensjaar cornet. Hij volgt de talentenopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool, waarvan hij alle examens cum laude behaalde.

In Arto Hoornweg, trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoofdvakdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, heeft Christian een gedreven mentor/coach. Door dit mentorschap en zijn plannen voor een vervolgopleiding aan een Nederlands of Belgisch conservatorium, speelt Christian sinds september 2015 ook trompet. Ook als solist heeft Christian de nodige aansprekende resultaten behaald. In 2014 was hij regiofinalist van het Prinses Christina Concours, in 2017 bereikte hij bij hetzelfde concours de landelijke halve finale. Bij het EMZJ muziekconcours hebben beide deelnames tot een finaleplaats geleid.

Bij de dodenherdenking op 4 mei 2018 mocht Christian het traditionele taptoe-signaal spelen bij de Nationale Kinderherdenking op het voorplein van Madurodam.

 

 

Jos van der Kooy (1951) geniet een internationale reputatie als concertorganist, improvisator en kerkmusicus. Sinds 1966 werkt hij als kerkmusicus in Amsterdam, in de functie van cantor en organist van de Westerkerk sinds 1981. In 1991 werd hij stadsorganist van Haarlem, en zo vaste bespeler van het Müller-orgel. In 2007 werd hij benoemd tot organist van de Gotische zaal van de Raad van State in Den Haag.

Ga voor meer informatie naar www.josvanderkooy.com

 

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.