Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK) orgelconcert

orgelconcert

Datum zaterdag 6 juli 2019
Aanvangstijd 15:30
Locatie Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal (HOK)
Uitvoerenden

Pieter van Dijk en Jas Hutchinson-Bazely, orgel

Programma

De orgelconcerten in 2019 staan in het teken van: ‚Master and Pupil’

 

Georg Böhm (1661-1733)
Praeludium in C-dur
(JHB)

Nicholas Carleton (1570/75-1630)
A Verse (In Nomine) for two to play
(JHB & PvD)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
uit “18 Leipziger Choraele”:
- Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659
A 2 Clav et Ped
- Trio super Nun komm, der Heiden Heiland BWV 660
A due bassi
- Nun komm, der Heiden Heiland BWV 661
In Organo Pleno, Canto fermo in Pedal
(JHB)

Thomas Tomkins (1572-1656)
A Fancy for two to play
(JHB & PvD) 

Johann Sebastian Bach
Partite diverse sopra “ Sei gegrüsset Jesu gütig”  BWV  768.  Choral met 11 partitas
(PvD) 

Johann Sebastian Bach
Ein feste Burg ist unser Gott BWV 80 
(vierhandig JHB & PvD)

 

 

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Pieter van Dijk (1958) studeerde orgel bij Bert Matter aan het Conservatorium in Arnhem.
Hij vervolgde zijn studie bij Gustav Leonhardt, Marie-Claire Alain en Jan Raas. Hij behaalde prijzen op de internationale orgelconcoursen in Deventer (1979) en Innsbruck(1986).

Pieter van Dijk is organist van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en stadsorganist van Alkmaar. Als docent voor het hoofdvak orgel is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij is één van de artistieke leiders van het Orgelfestival Holland.

Pieter van Dijk maakte verscheidene CDs op de orgels van de Alkmaarse Laurenskerk. Op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel nam hij werken van Scheidemann (Naxos) en Concerti van Bach (Hänssler) op. Bij de heringebruikneming van het Van Covelens-orgel verscheen een CD met werken van Hofhaimer, Schlick en Sweelinck. Met Frank van Wijk maakte hij een CD met opnamen van beide orgels met ondermeer een 4-mains versie van Bach’s eerste Orkestsuite en werken van Bach, Bruhns, Sweelinck en Mozart.

Hij publiceerde diverse artikelen over ondermeer M. Weckmann, J.P. Sweelinck en J.S. Bach. Hij is regelmatig jurylid bij internationale orgelconcoursen in o.a. Amsterdam, Freiberg, Toulouse en Kotka.

Als concerterend organist is Pieter van Dijk actief in diverse Europese landen en de VS.

Jas Hutchinson-Bazely (UK) begon zijn orgelstudie bij Charles Harrison in de Kathedraal van Lincoln en studeerde vervolgens na vier jaar af aan het Royal Northern College of Music bij Darius Battiwalla, met eerste klas onderscheidingen.
Hij kreeg de Frederick Lunt Award toegekend tijdens zijn studie aan het RNCM en kreeg daar les van Thomas Trotter, Gordon Stewart en Kevin Bowyer. Hij werd daar ook drie jaar achter elkaar bekroond met Orgel Recital Prize, trad op samen met het RNCM strijkorkest en begeleidde het RNCM Symfoniekoor.

Jas bracht een jaar door als Organist in Residence op de Blundell's School in Devon, en ging verder studeren bij Margaret Phillips voordat hij zijn Master studie begon bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga aan het Conservatorium van Amsterdam.
Recentelijk werd Jas uitgenodigd om deel te nemen aan een César Franck masterclass gegeven door Ben van Oosten op het beroemde orgel van St. Ouen Rouen.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.