Waalse Kerk orgelconcert

orgelconcert

Datum zaterdag 19 oktober 2019
Aanvangstijd 16:00
Locatie Waalse Kerk
Uitvoerenden

Carel Cames van Batenburg, orgel

Programma

De Waalse Kerk, Noordeinde 23-25, zal met ingang van 2021 deel uitmaken van het samenwerkingsverband van het Haags Orgel Kontakt. Besloten is deze samenwerking alvast op te starten in 2020 en ook de concerten voor 2019 reeds op te nemen in de concertagenda van de HOK-website. Meer informatie, ook over de Waalse Kerk, volgt z.s.m. op deze website.

Het HOK wenst de concertcommissie van de Waalse Kerk hartelijk welkom en hoopt op een lange en vruchtbare samenwerking binnen het HOK.

De Waalse kerk huisvest een van de mooiste orgels van Nederland. Het is een origineel Frans orgel van de bouwer Cavaillé-Coll (die ook o.a. het orgel in de Notre Dame van Parijs bouwde)

De Waalse kerk opent haar deuren. Organist Carel Cames van Batenburg zal u verrassen: van confronterend, ontroerend tot magistraal. U hoort onder andere een Spaanse veldslag ("batalha"), het aangrijpende Adagio for strings van Samuel Barber en muziek van de in Libanon geboren Naji Hakim.

Mis deze gelegenheid niet. Na afloop kunt u genieten van een vol glas wijn. 

Programma:

Werken van: Jean Langlais, Naji Hakim, Samuel Barber en César Franck (Deuxième Choral)

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Carel Cames van Batenburg werd in 1958 geboren. Na zijn gymnasium β opleiding aan het Aloysius college in Den Haag studeerde hij elektrotechniek aan de Technische Universiteit Delft. Zijn eerste orgellessen ontving hij van Henk Weber, organist in zijn parochiekerk Sint Paschalis Baylon te Den Haag. Daarna studeerde hij bij Wim van Beek, Marieke Stoel en pater Theo Flury OSB, Stiftsorganist in het Benidictijner klooster  in Einsiedeln (Zwitserland) en tevens hoofdleraar orgel aan het Pontificaal Instituut voor Kerkmuziek te Rome. Carel volgde diverse master classes onder andere bij Leo van Doeselaar. Bij nationale orgelconcoursen behaalde hij drie maal een finaleplaats, waarvan twee maal de eerste prijs, met gerenommeerde juryleden als Bernard Bartelink, Jacques van Oortmerssen en Theo Jellema. Tot de sluiting in 2009 was hij organist van de Heilige Pauluskerk in Den Haag waar hij een CD opnam met Franse orgelwerken uit de 20-ste eeuw. Bij zijn 25-jarig jubileum als organist ontving hij de zilveren medaille van de Sint Gregoriusvereniging. Van zijn hand verscheen een artikel over het gebruik van de orgel- en koorwerken van Jean Langlais in de liturgie.

Carel is co-titulair organist van de Église Wallonne in Den Haag. Op het Youtube kanaal “Franse orgels in Nederland” (https://www.franseorgels.vhhil.nl/videos.htm) bespeelt Carel het zeer fraaie Cavaillé-Coll orgel in deze kerk. In de St. Jacobuskerk in Den Haag is Carel vaste begeleider van het koor Cantemus Domino. Met dit koor en vanuit deze kerk werkte hij regelmatig mee aan rechtstreekse TV uitzendingen van de Eucharistieviering. In 2018 is Carel toegetreden tot de musici rond het Academieorgel van de Leidse Universiteit.

zie ook DEZE pagina

Praktische informatie

De toegang is vrij!

Meer informatoe over de Waalse Kerk en het orgel vindt u HIER

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.