Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK) orgelconcert (GECANCELD)

orgelconcert (GECANCELD)

Datum zaterdag 9 mei 2020
Aanvangstijd 15:00
Locatie Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK)
Uitvoerenden

David Cassan (Parijs, Fr)

Programma

NNB

Meer informatie over de uitvoerenden

David Cassan, een veelzijdige muzikant met een internationale reputatie, is een van de opmerkelijke persoonlijkheden van de jonge generatie Franse organisten. HIj is opgeleid aan het conservatorium van Caen en aan de Conservatoires Nationaux Supérieurs de Musique de Paris en Lyon bij Thierry Escaich, Pierre Pincemaille, Philippe Lefebvre, François Espinasse, Jean-François Zygel en Erwan Le Prado,

Hij streeft hij nu naar een carrière als solist en treed op bij prestigieuze ensembles zoals Philharmonic Orchestra of Paris, Orchestre National de Lyon, Capitole de Toulouse, Choir en Symphonic Orchestra of Paris.

Hij geeft concerten in Frankrijk en heel Europa waaronder ook Nederland.

Als erkende en veelgeprezen concertgever vertolkt David Cassan met overtuiging het hele orgelrepertoire met een voorliefde voor het werk van JS. Bach en Franse componisten uit de 19e en 20e eeuw. Tevens is hij een gepassioneerd en creatief improvisator en begeleidt hij regelmatig geluidloze films op orgel of piano.

David Cassan won tien internationale 1e prijzen, waaronder die van Chartres (Frankrijk), St. Albans (Engeland), Haarlem (Nederland) en de ‘Grand Prix Jean-Louis Florentz de l’Académie des Beaux-Arts’ (France). Deze talloze onderscheidingen maken hem een van de meest succesvolle organisten van zijn generatie.

Hij is een gerenommeerd pedagoog en wordt veelvuldig uitgenodigd voor het geven van om masterclasses met internationale potentie, zoals in St. Petersburg, Beijing, Bern, Milaan, Lausanne, Parijs, enz. 

David Cassan doceert orgel aan het Conservatoire de Nancy en improvisatie aan het Conservatoire de Saint Maur-des-Fossés.

 Hij wordt ook regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan jury's voor nationale en internationale concoursen.David Cassan is momenteel ‘titulaire du Grand-Orgue de l’Oratoire du Louvre à Paris’.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.