H-Antonius Abt Kerk, Scheveningseweg orgelconcert Vierne-festival (VERSCHOVEN DATUM)

orgelconcert Vierne-festival (VERSCHOVEN DATUM)

Datum zaterdag 24 april 2021
Aanvangstijd 16:00
Locatie H-Antonius Abt Kerk, Scheveningseweg
Uitvoerenden

Bert den Hertog (Den Haag/Scheveningen), orgel

Programma

vierde concert Vierne-festival 2020

Henry Mulet (1878-1967)

Uit Esquisses byzantines (1914-19),
I. Nef
II. Vitrail
III. Rosace
VI. Procession 

Louis Vierne (1870-1837)
Symphonie nr. 4 in g mineur op. 32 (1914),
I. Prélude
II. Allegro
III. Menuet
IV. Romance
V. Final

Meer informatie over de uitvoerenden

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 tot 2005 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens zijn studie won hij 4 (inter-)nationale orgelconcoursen.  Bert concerteert op vele orgels in Nederland, België, Frankrijk, Rusland, Duitsland, Estland, Roemenië en Polen. Per 1 juni 2010 is hij  benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18e eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop - orgel bespeelt. Tevens is hij sinds 2013 concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelsymfoniën en -cycli van o.a. Franck, Widor, Vierne, Dupré, Langlais en Messiaen uit. Regelmatig treedt hij op als koorbegeleider in veeleisend repertoire voor koor en orgel. Van Bert's spel verschenen inmiddels acht CD's (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken. The American Organist schreef in 2009 over zijn interpretatie van de 3de en 6de Symphonie van Vierne: "His playing is passionate, powerful and poetic.'' Onlangs startte hij de publicatie van de opnames van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels. Dit project is te volgen op www.bertblogtbach.blogspot.com, waarop ook toelichtingen te vinden zijn op de gespeelde werken.  Behalve kerk- en concertorganist is Bert ook orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.