Henk en Jannie Barnhard

Henk Barnhard (1947) van 2007 tot 2019 bestuurslid van het HOK, was tot eind 2008 in het dagelijkse leven werkzaam als bouwkundige bij een grote woningcorporatie in zijn woon- en geboorteplaats Den Haag. Zijn liefde voor het orgel en de orgelmuziek begon al op jonge leeftijd en uit zich vooral in zijn grote belangstelling voor het orgel als architectonisch, bouwkundig en technisch ‘object', (waarmee ook nog eens fantastische muziek gemaakt kan worden). 
Die interesse voor orgelbouw, techniek en -architectuur komt bij hem o.m. tot uiting in het bezoeken van concerten en het maken van orgelreizen. Henk speelt orgel louter uit liefhebberij.

Vanaf 2010 werd het secretariaat van het HOK-bestuur beheerd door Henk en Jannie Barnhard.

Jannie Barnhard- Vink (1950) maakte v.a. 2010 tot 2019 deel uit van het HOK-bestuur. Daarvoor runde zij een bedrijfsrestaurant, was werkzaam in de ouderenzorg en huisvrouw.

Tot eind 2019 vormde Henk en Jannie gezamenlijk het secretariaat van het HOK-bestuur en verantwoordelijk voor de correspondentie, verslaglegging van vergaderingen, opstellen van jaarverslagen, jaarplannen en meerjarenbeleidsplannen. Maar ook zaken als de HOK-folder en concertaffiches. Ook vervulde zij een voortrekkersrol bij het organiseren van de jaarlijkse HOK-Themaconcerten en onderhielden het contact met de gemeente Den Haag.

Vanaf 2009 beheert Henk tevens de website van het HOK. Iets dat hij na zijn terugtreden uit het bestuur nog een tijd zal blijven doen.

Henk en Jannie zijn beide een warm pleitbezorger en inspirator in het enthousiasmeren van kinderen voor het orgel. Iets wat tot uiting kwam in het in 2009 opstarten van het ‘Educatief orgelproject voor de basisschool’.
Een lesproject voor groep 6 van de basisschool. Met (gast)lessen in de klas, met zelf ontwikkeld en geschreven lesmateriaal, en een orgelexcursie met ‘workshop’ in de Kloosterkerk, waar organist ‘meneer Jos’ (van der Kooy) het orgel demonstreert en de kinderen ook iets leren over de werking van een mechanisch pijporgel aan de hand van een (echt werkend) demonstratie-orgeltje en heel veel orgelpijpen (die natuurlijk allemaal geprobeerd mogen worden) Jaarlijks doen zo’n 6 tot 9 lesgroepen mee aan dit project, waarin wordt samengewerkt met het KOO (v.h. Koorenhuis), Educatiecentrum voor Kunst en Cultuur in Den Haag. Inmiddels hebben meer dan 1000 kinderen via het project kennis kunnen maken met het grootste en ingewikkeldste muziekinstrument dat bestaat: het pijporgel.

T.b.v. de lessen in de klas schreef Henk het ‘lesverhaal’ "Muziek uit een gebouw" - het orgel – waarin de organist ‘meneer Jos’ aan 3 jongens uitlegt hoe een orgel werkt en wat je er allemaal mee kunt.

In maart 2018 werd bij het 10-jarig bestaan van het educatieve kinderproject aan Henk en Jannie de Stadspenning van Den Haag uitgereikt. 

Op 26 april 2019 mocht Henk een Koninklijke onderscheiding ontvangen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) als waardering voor zijn jarenlange inzet voor kerk en maatschappij en zijn werk voor de Haagse orgelcultuur. (in het bijzonder m.b.t. de educatie aan de jeugd) Met nadruk werd in de koninklijke waardering ook echtgenote Jannie betrokken, zonder wie dit allemaal niet mogelijk was geweest.

 

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.  

 

 

Volg ons

Nieuwsbrief