Oud Katholieke Kerk

Andere locaties

HOK locaties - okk-ext-01.JPG HOK locaties - okk-int-01.jpg

Algemene informatie

Adres: Juffrouw Idastraat 7
bouwjaar: 1722
architect: Nicolaas Kruysselberg (in de stijl van Daniël Marot)
beheer/gebruik: OK parochie
orgel: Rudolph Garrels -1726 - 21/II/P
titulair organiste: Liesbeth Bultman
organisatie concerten: Er is geen vaste organisatie. De Waalse Kerk participeert niet in het HOK (al worden er wel concerten door het HOK georganiseerd)

De kerk

De kerk werd in 1721/'22 gebouwd in de stijl van Daniël Marot door de Haagse Meester timmerman Nicolaas Kruysselberg. Het is een zogenaamde schuilkerk, dat wil zeggen dat vanaf de straat niet is te zien dat het een kerkgebouw betreft. De feitelijke kerkzaal in een rijke barokke (Lodewijk XIV) stijl, ligt dan ook achter het voorhuis.

Het hoofdorgel

Het huidige hoofdorgel is gebouwd door de orgelbouwer Rudoph Garrels en heeft een zeer fraai en evenwichtig orgelfront. Het orgel (het oudste orgel van Den Haag!) kent ook een rijke, dynamische geschiedenis waarin veel verbouwd, en gewijzigd is. Het orgel heeft lange tijd -in delen- elders vertoeft, maar kon in 1994 in vrijwel oorspronkelijke staat weer worden opgeleverd door de fa Flentrop. Het orgel heeft nu 21 stemmen over twee klavieren en pedaal. Het is volledig mechanisch.

Het koororgel

Sinds 2013 staat in de kerk ook nog een koororgel met vijf stemmen, dat in 1962 door Marcussen & Son te Denemarken werd gebouwd voor de Stephanuskerk te Moerdijk.

Concerten

De Oudkatholieke Kerk is geen HOK-locatie. D.w.z. dat er geen participatie is binnen het verband van het Haags Orgel Kontakt (HOK).
Het HOK heeft echter in het verleden wel orgelconcerten georganiseerd in de Oudkatholieke Kerk en zal dit ook in de toekomst wel doen.

Meer informatie:

 • HOK-locaties op de kaart
 • Geschiedenis en informatie Oudkatholieke Kerk
 • Orgels Oudkatholieke Kerk
 • Orgel-dispositie Oudkatholieke Kerk
 • organist Oudkatholieke Kerk
 • website Oudkatholieke Kerk
 • naar concerten Oudkatholieke Kerk
 • naar HOK concertagenda
 • Het HOK

  De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad.

  Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

  Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

  Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

   

  De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.  

   

   

  Volg ons

  Nieuwsbrief