Actueel

Concert "Dromen als Messiaen"

Gewijzigde datum en aanvangstijd.

Vrijdag 24 december 2021, 08.00 uur

Kloosterkerk, Lange Voorhout 4 Den Haag

 

Olivier Messiaen: La Nativité du Seigneur

 

Geerten van de Wetering, orgel

Marcel Wierckx, lichtanimaties

 

Tijdens Dromen als Messiaen duik je als bezoeker even in de bijzondere klank- en kleurwereld van componist Olivier Messiaen: terwijl organist Geerten van de Wetering de indrukwekkende orgelcyclus La Nativité du Seigneur van Messiaen uitvoert, projecteert audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx live gegenereerde kleurbeelden op het orgel.De video-animaties zijn gebaseerd op negen pasteltekeningen die de Franse schilder Charles Blanc-Gatti, vriend van Messiaen, maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van La Nativité du Seigneur in 1936.

Door de nieuwe maatregelen kan dit concert niet in de avond plaatsvinden. Er is gelukkig een alternatief gevonden voor deze uitvoering, in een unieke vorm: in de ochtend van vrijdag 24 december om 8.00u zal de uitvoering gaan plaatsvinden. Vanuit een donkere kerk gevuld met lichtanimaties en muziek leeft het publiek toe naar zonsopgang, rond zonsopgang (8.50u) klinkt het laatste deel, Dieu parmi nous!

Begin de kerstdagen met een uitzonderlijke totaalervaring in klank en beeld in het vroege donker in de monumentale Kloosterkerk en beleef een onvergetelijk kerstconcert! Vanaf 7.30u is er inloop met koffie en een croissant.

Dit concert vindt plaats in het kader van het festival Kerst met Messiaen van Classical NOW!

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.  

 

 

Volg ons

Nieuwsbrief