Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK) Internationaal Symfonisch Orgelfestival

Internationaal Symfonisch Orgelfestival

Datum zaterdag 16 juni 2018
Aanvangstijd 15:00
Locatie Elandstraatkerk, Elandstraat (HOK)
Uitvoerenden

Bert den Hertog (Den Haag/Scheveningen), orgel

Programma

Met het derde concert van het Symfonisch Orgelfestival Den Haag 2018 viert Bert den Hertog zijn 40ste verjaardag met een persoonlijk programma vol met zijn favorieten:


- Toccata in a, J. Bonset

- Fantaisie en ut, C. Franc

- Final uit Symphonie nr. 8, Ch. M. Widor

- Messe de la Pentecôte (Pinkstermis), O. Messiaen:

  1. Les langues de feu (de tongen van vuur)
  2. Les choses visibles et invisibles (de zichtbare en onzichtbare dingen)
  3. Le don de sagesse (de gift van de wijsheid)
  4. Les oiseaux et les sources (de vogels en de bronnen)
  5. Le vent de l'Esprit ("een geweldige gedreven wind vervulde het hele huis")

Met uitgebreide toelichting.

Na afloop kunnen we in de kerk nog een drankje doen. Welkom!

Meer informatie over de uitvoerenden

Bert den Hertog (Den Haag/Scheveningen), orgel

HOK organisten - bert-den-hertog-p-4a.jpg

BERT DEN HERTOG werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2003 afstudeerde, met een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk, als Bachelor of Music. Daarna volgde hij de tweede fase (voorheen Uitvoerend Musicus). Daar specialiseerde hij zich verder in oude muziek bij Bernard Winsemius, in romantische literatuur bij Van Oosten en eigentijdse literatuur en in werken van Messiaen bij Willem Tanke. Dit gedeelte sloot hij af in 2005 met de waardering ‘zeer goed' met een de Symphonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré. Uitgevoerd in de Rotterdamse St. Laurenskerk met groot symfonieorkest, bestaande uit studenten van het Rotterdams Conservatorium o.l.v. Henk Guittart.

Van 2000-2010 was Bert organist te Rotterdam, van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam-Zuid, vanaf 2004 tot 2010 ook van de Oranjekerk te Rotterdam-Hillegersberg. In 1 juni 2010 volde zijn benoeming als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt.

Vanaf 2013 is hij tevens concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) bespeelt en promoot.

Al tijdens zijn studie speelde hij zeer regelmatig soloconcerten en concerten met solisten. Vanaf de zomer 2004 speelt hij regelmatig solistische avondconcerten, o.a. Gouda (St. Janskerk), Delft (Oude Kerk), Brielle (Dom), Zutphen (St. Walburgiskerk), Nijmegen (St Stevenskerk), Aalten (Grote Kerk), Doesburg (Martinikerk), Rotterdam (St. Laurenskerk, Hoflaankerk), etc. In 2008 speelde hij zijn eerste buitenlandse concert op het orgelfestival in Czestochowa (Polen). Tevens voerde hij in de ‘Nacht van Messiaen' diens gehele, ruim 2 uur durende, orgelcyclus Livre du Saint Sacrement (1984) uit op het hoofdorgel in de Rotterdamse St. Laurenskerk. In het voorjaar van 2010 voerde hij in drie concerten het gehele orgeloeuvre van C. Franck uit op het orgel van de Oranjekerk te Rotterdam.

Bert is gehuwd met de, in Moskou geboren organiste ANNA DEN HERTOG- KARPENKO, waarmee hij ook wel samen optreed.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.